Alexander techniek voor kinderen

Je hebt maar één lichaam in dit leven. Hoe eerder je dat lichaam leert te gebruiken, hoe beter.

Wij helpen kinderen hun houdingsgewoonten te begrijpen en te verbeteren. Vandaag de dag krijgen kinderen te maken met allerlei uitdagingen voor hun houding- van urenlang zitten in de klas tot gebogen over hun computerspelletje zitten. Dit kan leiden tot een kromme houding, sloomheid en zelfs chronische pijn en stijfheid. Helaas helpt het niet om kinderen te zeggen dat ze gewoon rechtop moeten zitten. Kinderen moeten hun gewoonten leren herkennen en aanpakken op een slimme manier – net als volwassenen.

We werken met kinderen van alle leeftijden, van kleuters tot tieners. Afhankelijk van de leeftijd, duurt de les 30 of 45 minuten.

Alexander-techniek voor kinderen
Juiste zitpositie

Bij Smartbody werken we hands-on aan een aantal activiteiten (zitten, staan, liggen, tekenen, lopen, bouwen, rennen, typen en zelfs gamen). Via deze activiteiten leren we de kinderen op te merken wanneer ze hun lichaam verstijven of verdraaien en leren we hen gezondere alternatieven. De combinatie van de activiteiten met zachte hands-on begeleiding houdt het proces leuk, gevarieerd en aangenaam. We behandelen kinderen als kinderen en houden alles simpel en direct. Maar we zijn er ons ook van bewust dat een kind al een complex lichaamsbewustzijn kan hebben, zelfs op jonge leeftijd.

Neem contact met ons op als je een afspraak zou willen maken. We zien je graag samen met je kind om een op maat gemaakt plan te maken voor de problemen van je kind. 

Email pjohnmail@gmail.com of bel ons op (+31 6 1437 2008)