Alexander techniek Amsterdam: Minder spanning en een betere houding

Wij leren je om elke activiteit uit te voeren met een betere houding. Je zult niet alleen beter gaan bewegen, maar chronische spanning zal ook verdwijnen.

Werken aan de computer, een presentatie geven, een muziekinstrument bespelen, sporten, spelen met je kinderen – bij al dit soort activiteiten speelt een goede houding een grote rol. Word je ondersteund door een goede houding of zit je vast in patronen die chronische spanning en stress creëren, waardoor je uiteindelijk pijnklachten krijgt?

Alexander Techniek Amsterdam laat je je schadelijke spannings- en houdingspatronen ontdekken en je leert bewegen met meer vrijheid, balans en zelfvertrouwen- zoals Moeder Natuur het heeft bedoeld. Het resultaat: een betere balans, efficiëntere houding voor allerlei activiteiten en uiteindelijke een hogere levenskwaliteit. We zullen werken aan inefficiënte spanningspatronen die de bron zijn van chronische pijn – rugpijn, nekpijn of RSI.

alexander technique correction

Privé-lessen en groepslessen

Alexander Techniek leer je meestal één-op-één, met constante hands-on feedback en verbale suggesties. Gewoonten zijn vaak subtiel en moeilijk te ontwaren, waardoor je de volledige aandacht van een ervaren docent nodig hebt.

We geven ook groepslessen en gespecialiseerde workshops, waarin je op experimentele wijze de principes van een goede houding kunt toepassen in “het echte leven”. Alexander Techniek wordt ook toegepast op verschillende sporten, voornamelijk op hardlopen en zwemmen – vaak met opmerkelijke resultaten.

Lees verder om meer te weten te komen over onze prive-lessen en groepslessen

Testimonials

Patrick’s Alexander Techniek lessen geven mij altijd verrassende resultaten en inzichten over wat mijn lichaam kan, hoe het mij kan ondersteunen en hoe ik dat kan laten gebeuren en gebruiken. Heel practisch en concreet toepasbaar in mijn dagelijks leven. Het levert mij een goede houding op, ook mentaal. Het verbeterde mijn dansen meer dan alle dansworkshops, maakt mijn painospel beter en efficienter. Patrick weet zijn kennis en ervaring altijd toe te passen voor wat ik op dat moment nodig heb, met humor, geduld en plezier.

Age Akkerman
Nederland Docent

Een echt goed investering voor de rest van je leven!

Marijke van der Heijden
Coach en consultant